Kraniosakral terapi
Terapeutisk behandling av människor

Behandling sker på en behandlingsbänk. Du är påklädd under behandlingen.

Första behandlinge tar ca en timme. Du beskriver dina problem och symtom under ett samtal innan behandlingen tar vid. Efterföljande behandlingar tar ca 45 min.

Hur många behandlingar som krävs är mycket individuellt. Det beror på det individuella problemet, hur lång tid du har haft det etc. Du bör räkna med att prova 3-6 behandlingar för att utröna om kraniosakral terapi kan hjälpa dig.

Under behandling söker jag med mina händer efter områden där den inre motiliteten, den kraniosakrala rörelsen, inte kan fungera optimalt. Behandlingen återställer denna rörelse, cirkulation av blod och andra vätskor ökar, slaggprodukter löses upp och kroppens förmåga till självläkning ökar. Det här kan påverka dig på olika sätt. En del klienter upplever en träningsvärk dagen efter behandling, många upplever en trötthet samma kväll. Du bör räkna med att ta det lugnt samma dag och dagen efter, planera inte in träning eller annan behandling.

 

Efter en traumatisk ridolycka med multipla frakturer blev jag inte av med en envis nack- och huvudvärk. Hade ofta en handikappande smärta med illamående. Efter behandlingar med kraniosakral terapi har värken blivit mycket bättre och jag har fått ett mycket bättre liv, inga värktabletter och jag kan rida igen.