Behandling häst

Behandling hund

Biodynamisk kraniosakral terapi häst och hund

Kraniosakral terapi
Terapeutisk behandling hästar, hundar och andra djur

Hund behandlas på min mottagning på Navröds Gård, Snogeholm, Sjöbo. Se "kontakt" för vägbeskrivning.

Första behandlingen tar 45-60 minuter. Efterföljande behandlingar tar 35-60 minuter. Om hunden har t ex ont i ryggen på grund av muskelspänningar brukar en förändring märkas efter 1-2 behandlingar. En förändring hos hunden bör ha inträtt efter 3-4 behandlingar men det är väldigt individuellt och beror på vad problemet är och hur länge hunden har haft det.

Det är viktigt att hunden tar det lugnt i 2 dagar efter behandlingen och endast går på lugna koppelpromenader, för att inte den nybehandlade kroppen ska återgå till sina gamla ovanor och tillbaka till snedheter och låsningar.

Vad kan behandlas med kraniosakral terpi? Spända och stela muskler och andra mjuka vävnader som t ex fascia, bindväv. Låsningar och snedheter i kotor som beror på de spända mjukdelsvävnaderna. Om du märker att hunden börjar få svårt att t ex hoppa upp i bilen, att sitta på ett bekvämt sätt, att klara sådana rörelser som den tidigare har klarat.

Om hunden börjar röra sig snett, på dubbla spår. Om den håller huvudet snett.

Om hunden har genomgått en operation e dyl är kraniosakral terapi en utmärkt behandlingsform under rehabiliteringen för att återställa balans och flöden.

Om du märker att hundens humör förändras, den visar irritation eller ovilja att utföra sådant den tidigare klarat. Den har tappat lusten att leka, träna etc.

För bokning, kontakta mig på info@asabrodd.se

 

Min hund blev attackerad av en annan hund och fick väldigt ont i ryggen efteråt. En kraniosakral behandling släppte på spänningarna i musklerna och från att hunden gått med spänd och krum rygg kunde han trava på som vanligt!
Katarina